Nomineringar 2018

1. JONAS COLTING

http://colting.se/gotland
FÖR FOLKHÄLSA, INTEGRATION GENOM MOTION OCH SIMKUNNIGHET FÖR ALLA
Jonas Colting
Motivering;.
”Att simma runt Gotland för att lyfta frågan om barns simkunnighet är inte bara en enorm prestation utan också en livsviktig insats!”

 

2. HANS-GÖRAN SVENSSON

En eldsjäl inom ishockeyn i Göteborg och Göteborgs IK.
Som inte kanske synts med verkat under många många år, vad gör barnen när dessa inte finns inom idrotten mera.

HG har varit verksam inom ishockeyn under 56 år (!). Han var styrelseaktiv redan som tolvåring, och 1973 var han en av nyckelpersonerna bakom sammanslagningen av Kobbens IF och Kortedala HC som bildade Göteborgs Ishockeyklubb. Han har suttit i förbundsstyrelsen under tolv år, och där skapat en stark domarkommitté, samt bidragit med erfarenhet och kunnande inom både tävlingskommittén och disciplinnämnden bland mycket annat.
GIK är stolta över att fortfarande få ha Hans-Göran Svensson i föreningen, och vi vill rikta ett stort tack för det fantastiska arbete som har genomförts, och genomförs än idag. Han har ett enormt idrottshjärta av den gamla skolan, vilket det finns all anledning att inspireras av och ta efter. Det är hisnande att ens tänka på hur många människor som har skänkts glädje, gemenskap och en känsla av att vara värdefull tack vare Hans-Görans oförtrutna, ideella arbete!

3. IDROTTENS DAG I HAGAPARKEN
Motivering:
”Idrottens dag i Hagaparken är en idrottsfest med barn och barns idrottande i centrum. Här får barn chans att leka, röra sig och testa idrotter de kanske inte ens visste fanns

Ta chansen att spana in programbladet inför Idrottens dag i Hagaparken på söndag. Bland annat hittar du kartor, prova på-kort och alla hålltider som du behöver. Programbladet kommer att finnas tillgängligt på plats.

Stockholmsidrotten Solna stad

Klicka på länken för att ladda ner programbladet till din mobil eller dator.   Ladda ner programblad Idrottens dag 2017 (inkuderar karta) >> (.PDF)
RF.SE

4. ”Locker room talk ”

Motivering:

Rogerio Silva och Shanga Aziz driver projektet ”Locker room talk ” för att motverka sexistisk jargong i idrottsklubbar och på skolor. Ett viktigt arbete för en bättre idrott för alla.

Under tisdagskvällen den 9:e maj utsågs vinnarna i SM i Ung Företagsamhet på Stockholmsmässan. Priset för Årets UF-företag gick till Finspångsföretaget Locker room talk UF.
SVT.SE|AV SVT NYHETER