NOMINERING TILL SVENSKA BARNIDROTTSPRISET 2017.
1 Teenage Bootcamp Värmdö, Carlotta Östberg
Carlotta Östberg är nominerad till Svenska Barnidrottspriset för sin verksamhet bootcamp. Med stor entusiasm och utanför den traditionella idrottsrörelse skapar hon möjlighet för barn att röra sig på ett roligt sätt.
https://www.facebook.com/groups/121441368013731/permalink/636741863150343/
2. Robin Bryntesson som är en stor förebild för alla barn med diabetes !
Han grundade Sockertoppen som är aktivitetsläger för barn och ungdomar mellan 10-17 år med sjukdomen diabetes typ 1. Föreningen Sockertoppen IF kommer liksom Sockertoppen ha som mål att sprida glädje, kunskap om diabetes och visa att ingenting är omöjligt trots sjukdomen. Skillnaden mellan lägret och föreningen är alltså att du inte behöver ha diabetes för att vara med i Sockertoppen IF.
http://bryntes.se/blog/2016/10/11/ny-klubb-nya-mojligheter/
3. Enskede IK nomineras till Svenska Barnidrottspriset 2017.
Motivering:De har förstått barnperspektivet.De har konkret visat att gallringen går att stoppa för barn upp till 16 års ålder . Målet skall vara långsiktig för hälsa o välmående. Barn är inte små vuxna o kan bland annat inte se det långsiktiga konsekvenserna som vi vuxna. Alla barn har förstås drömmar vilket de ska ha. Enskede vågar ta konflikten med de föreningar som försöker hitta de bästa spelarna för att de ska vinna cuper som barn.
http://t.sr.se/2fPOtzF
4 Zlatan Ibrahimovic
Motivering:NOMINERING TILL SVENSKA BARNIDROTTPRISET 2017: ZLATAN IBRAHIMOVIC.
Motivering: Det går inte att överskatta betydelsen när en person som Zlatan går ut o lyfter barnperspektivet inom barnidrotten! När han pratar om att kidsen först o främst ska ha roligt så lyssnar väldigt många.Vi skickar honom en tröja för nomineringen,det är oklart om han behöver den men svenska barnidrott behöver Zlatan.
http://www.svt.se/sport/fotboll/zlatan-8/
5,FUTEBOL dá FORCA
För att organisationen – Futebol dá Força som stärker spelares rättigheter och möjligheter en fotbollsträning i taget! Några av eldsjälarna år Cecilia Andren Nyström och Ida Wahlström ,
http://www.futeboldaforca.com/
6.Sundbyberg IK Hockey
Motivering: Sundbybergs IK hockey har devisen ”Sätt barnet i fokus! Hockey för alla -Tillsammans är vi en”.– Vi vill ge barnen mer inflytande. Det ska vara en röd tråd genom hela ledarskapet, säger Jani Pitkänen.
Mer om hur hockeyklubben jobbar med barnet i fokus kan du läsa här: http://bit.ly/2gCRXcb
https://www.facebook.com/stockholmsidrotten/posts/1184988254889038
7. Saila Quicklund (m) idrottspolitisk talesperson
Motivering: Saila Quicklund har framgångsrikt lyckats lyfta in barnidrotten och barns rättigheter inom idrotten i riksdagspolitiken. Det är viktigt i sig, men hon sätter också fingret på behovet av att idrotten måste kunna granskas när den brister och inte lever upp till de mål och förväntningar samhället har rätt att ställa på den enligt barnkonventionen.
Som ett exempel driver hon frågan att införa en barnidrottsombudsman
8. ”Är du med-spelare? Barnkonventionen inom idrottsrörelsen”, en satsning av Röda Korsets Ungdomsförbund i Västsverige som särskilt riktar sig till idrottsrörelsen.
MOTIVERING:
Initiativtagare Isabel Expósito och hennes medarbetare Katarina Johansson Eiben har gjort ett fantastiskt arbete och förra året utbildade de drygt 560 barn i åldrarna 6-18 år och över 80 ledare aktiva inom idrottsrörelsen. Detta i en oerhört viktig fråga då Barnkonventionen fyller 28 år i november och nästa år förväntas bli lag i Sverige, men många barn känner inte till sina rättigheter. Många vuxna gör det inte heller. Vem ska då se till att barns rättigheter tillgodoses?
Isabel och Katarina besöker ungdomsidrottslag och leder en liten annorlunda träning, där nyckeln är att barnen själva blir proffs på sina rättigheter. De unga idrottarna lära om Barnkonventionen och hur den kan förverkligas genom idrott. Det bästa av allt är att det är barnen som formar egna idéer om hur Barnkonventionen ska bli verklighet i deras lag/träningsgrupp, snacka om inflytande!
Några exempel på vad de unga idrottarna utvecklat under träningarna är:
· Påverka föreningen att lyfta fler kvinnliga förebilder genom att sätta upp foton i klubbhuset på både kvinnliga och manliga utövare (tidigare synliggjordes män i stor majoritet). Denna idé utifrån artikel 12 om barns rätt till inflytande och artikel 2 att idrotten ska vara öppen och tillgänglig för alla.
· Att arrangera en fotbollscup för nyanlända jämnåriga tjejer då det inte är helt lätt att som 14årig tjej börja spela fotboll i Sverige (Artikel 2 om att idrotten ska vara öppen och tillgänglig för alla samt artikel 6 om alla barns rätt till utveckling)
· Göra en målgest för att visa att det är viktigt med en rökfri miljö för barn. (Artikel 3 om Barns bästa och att skapa en bra miljö)
· Att skapa en lagkänsla och inkludering som även omfattar skadade spelare genom att peppa varandra att komma på träning/match samt då även ge skadade spelare ett uppdrag eller roll. (Artikel 6 om barns rätt till utveckling)
· Att ha en maskot iklädd lagets matchtröja med allas spelare autograf och när de kommer nya spelare så får de också skriva sitt namn på tröjan och på så vis bli en del av laget direkt (artikel 2 om att idrotten ska vara öppen och tillgänglig för alla)
Idrottarna får avslutningsvis ett diplom som lyfter att de är Med-spelare samt stöd för genomförande. Lagets tränare får också stöd i hur de kan fortsätta att arbeta med barnens rättigheter i sitt ledarskap. Vilket bla gett resultat att tränare blivit tryggare sin dialog med spelares föräldrar som hävdat att vissa barn inte ska få följa med på läger/cuper när inte deras föräldrar bidrar ideellt el med pengar på samma sätt.
Tidigt under arbetet med ”Är du med-spelare?” upplevde Isabel och Katarina dessutom en saknad av ett enkelt visuellt medel som lyfter Barnkonventionen inom idrotten. Inom idrottens policydokument står tydligt att all barn och ungdomsidrott ska utgå från Barnkonventionen, men hur förmedlas detta till barn och unga aktiva idrottare och barn? I och med att det inte fann någon information som vände sig till barnen så beslutade de sig för att satsa på att spela in en egen kortfilm. Idén byggde på att låta kända idrottsprofiler tillsammans med barn vara budbärare och lyfta vikten av Barnkonventionen. Tack vare att satsningen bygger på ett brett nätverk med fint samarbete där alla ställde upp helt pro bono möjliggjordes filmen som lanserade på Barnkonventionens dag den 20 november 2016:https://www.youtube.com/watch?v=zn6pGZsRCas.

Linda engagerar, introducerar och gör många barn glada med Knatteträning. Längd- och Slalomskola, boll- och
friidrottsträningen och snart även simskola. Linda väcker nyfikenhet, och får barn att våga testa olika sporter.Linda är en fantastisk inspiration och med stort hjärta får hon alla barn och även vuxna att känna sig sedda
och utöva idrott.
10.EN FRISK GENERATION
MOTIVERING:En Frisk Generation är en icke vinstdrivande stiftelse vars syfte är att inspirera barn, unga och deras vårdnadshavare att hitta drivkraften till en aktiv och hälsosam livsstil. Vi erbjuder barnfamiljer kostnadsfria aktiviteter under ett års tid i områden där vi vet att resurser många gånger är begränsade. Vår vision är att Sverige ska ha världens friskaste barn och vi strävar efter att skapa en jä…mlik hälsa. Varje år erbjuder vi flera hundra barn och deras vårdnadshavare roliga och lustfyllda aktiviteter i samarbete med kommuner och föreningar. I dag finns vår verksamhet i Haninge, Helsingborg och Kungsbacka. Vi hoppas att fler barn och unga efter ett år i vår verksamhet ska hittat en aktivitet som de vill fortsätta utöva. Tillsammans med IPSOS genomförde vi hösten 2015 en kvalitativ studie för att ta reda på föräldrar, politiker och rektorers attityder till En frisk Generation. Studien visade bland annat att En Frisk Generation är en inkluderande, icke sorterande och hållbar verksamhet som erbjuder alla barn en möjlighet att delta. En Frisk Generation når familjer som är i störst behov av hälsofrämjande insatser och vi bidrar till integration och tillhörighet. Vi vet att t idiga insatser i barns liv kan ge stora effekter och ses därmed som samhällsekonomiskt lönsamma. Den typen av insatsen är de mest kraftfulla investeringar ett samhälle kan göra, med vinster som mångfaldigt överstiger den ursprungliga insatsen. En Frisk Generation verksamhet och metod utvärderas av professor Mai-Lis Hellenius vid Karolinska Institutet och vi beskyddas av H.K.H Prins Daniel. Se gärna informationsfilmen om oss

10. PONNYMAMMAN ULRIKA FÅHRAEUS
MOTIVERING:ULRIKA FÅHRAEUS nomineras till Svenska Barnidrottspriset för den handlingskraft hon visat när förbundet svikit barnen och ungdomar inom ridsporten. Trots att förbundet känt till ledare som haft relationer med elever som inte fyllt 18. Det är inte olagligt, men helt olämpligt. Tack vare henne och det stöd hon fått från föräldrar, ledare och aktiva har hon fått förbundet att äntligen agera. På så vis har hon visat att osunda kulturer kan förändras om man vill.
Kampen går vidare -och vi har männen med oss!
Av Ulrika Sexuella övergrepp 02 Mar 2017
Det är nu snart fyra månader sedan jag skrev om ”J” och hans familj.
Det är två veckor sedan jag berättade om ”Pelle”.
Tackbrev och andra meddelanden har vällt in i min inbox.
Inte minst har drabbade tjejer hört av sig med sina berättelser. Dessa vittnesmål gör mig bara ännu säkrare på att jag inte var fel ute.
Igår kom helt oväntat en blombukett från en av de drabbade. Den värmde in i mitt hjärtas djupaste botten.
Jag har nog aldrig skrivit om något så viktigt.
Barn och unga ska gå säkra på fritiden och inom idrotten. De ska inte luras in i konstiga situationer med äldre män som de ofta står i någon beroendeställning till!
Och det är inte bara drabbade tjejer som hört av sig, utan många många fler. Människor som sett och hört saker.
Många män har hört av sig till mig!
Inte bara Niklas Jonsson
Jonathan Alvfén som driver Love and Hope (tidigare Love Nepal) skickade ett meddelande: vad är det som pågår i ridsporten?
Pappor och andra män som bara tycker att fan vad bra att det här äntligen diskuteras har skrivit.
Även kändisar som Musse Hasselvall och Joakim Lamotte är ute och debatterar mot sexuella övergrepp.
Bloggaren Silverbjälke har tagit upp ämnet flera gånger.
Det känns som om Sverige nu har männen med sig i kampen mot de sexuella övergreppen!
Nyligen skapades facebookgruppen ”Vi män som står upp mot sexövergrepp inom ridsporten.”
Nå. Tyvärr finns det fler skitstövlar därute.
Jag skulle också kunna berätta om A, men det har hans f.d. hästskötare redan gjort: skakande läsning.
Och så har vi L, en hemsk historia som haft sin gång. Mitt hjärta gråter verkligen för alla dessa tjejer, vad de varit igenom.
Vad de alla haft gemensamt är att de suttit fast i situationer där skuld, skam och yttre omständigheter tvingat dem att hålla tyst.
Jag vill få till en ändring som innebär att Svenska Ridsportförbundet ska kunna gå på frågan om lämplighet snarare än strikt gå efter om någon är dömd eller ej. Jag vet att det jobbas hårt på det nu.
Som det är nu offras alltför många barn och unga under tiden som går under det att lagen inte kommer åt förövarna.
En uppmaning till DIG -ja dig- är att inte titta bort om du ser något som verkar konstigt. Inte sticka huvudet i sanden, inte smajla med, inte förneka.
Ta också chansen att påverka på förbundets stämma den 13 maj!
Det är upp till oss alla att stoppa detta.
11. JULIA HILDORZON Sport & Kultur för Alla
Motivering:
Julia har under kort tid skapat mötesplatser och aktiviteter för barn o ungdomar i Lidköping. Sportnatt, kul på is, disco på is och hoppfullt. Besökt skolor och föreningar för att möta barn som är nyligen anlänt men
också barn som inte har platsat/vågat gå på aktiviteter. Det kommer att märkas i Lidköping att Julia finns! Läst mer på Sport @Kultur för alla och inspireras
12. PATRIK SJÖBERG
Motivering”: Patrik Sjöberg är värd årets Svenska Barnidrottspris för sin insats när det gäller att lyfta frågan om övergrepp inom barn- och ungdomsidrotten. Tack vare hans arbete och mod har han öppnat upp för förändring och debatt kring denna mycket viktiga fråga.
Det är enastående hur han har gjort avkall på sin personliga integritet som välkänd och framgångsrik idrottsman och delat med sig av sin historia. Han har visat de barn som är utsatta att de inte är ensamma och att det går att berätta. Just det faktum att Patrik Sjöberg är välkänd ger också hans berättelse en särskild tyngd inom idrottsvärlden, vilket behövs. Vi tycker att Patrik Sjöberg är värd årets Svenska Barnidrottspris för sitt arbete för barns rättigheter. Barnidrotten är till för barnen. Ingen annan.” Maria Ingemarsson,Per Jämtelid.


Motivering. ”Kommunen har på ett konkret sätt visat hur de kan aktivera ungdomar för att förbättra folkhälsan.”
2016-05-16
Vansbro kommun sjösätter nu ett föreningspaket värt 1 miljon kronor i satsningar på det lokala föreningslivets insatser för barn och unga.
– Våra barn och ungdomar är det viktigaste vi har, det känns viktigt för oss att markera att vi verkligen vill satsa på den gruppen. Det här är också en viktig integrationssatsning, säger kommunalrådet Stina Munters (C).
Vansbro kommun har redan idag ett rikt föreningsliv, men med den nya ”Föreningsmiljonen”, som satsningen kallas, skapas förutsättningar för en fortsatt positiv utveckling. Det handlar om en engångssatsning för 2016, som finansieras av de statliga integrationsmedel som tilldelats Vansbro kommun för detta år. Satsningen kommer senare att utvärderas inför kommande budgetår.
– Föreningar tar redan ett stort ansvar för att barn och ungdomar i Vansbro kommun ska ha en aktiv och meningsfull fritid. Nu vill använda en del av de statliga integrationsmedel vi fått för att tillsammans utveckla föreningslivet ännu mer. Integration handlar om att göra saker tillsammans och att bygga nya nätverk, därför omfattar denna satsning alla barn och unga i kommunen, säger Stina Munters.
Den så kallade Föreningsmiljonen innehåller flera delar:
• Fritidscheck
Vansbro kommun inför i höst en fritidscheck på 500 kronor per folkbokfört barn mellan 0 och 18 år, vilket handlar om 1 273 barn med svenskt personnummer, samt cirka 120 barn som är ensamkommande eller som finns i boenden runt om i kommunen. Checken kan lösas in hos valfri förening i kommunen och kan till exempel användas för att täcka medlemsavgiften.
• Föreningspott
Kommunen inför också en pott om 250 000 kronor som registrerade föreningar och studieförbund i Vansbro kommun kan söka medel ur för genomförande av nyskapande verksamhet. Med nyskapande verksamhet menas till exempel olika typer av prova-på-aktiviteter, en breddning av den befintliga verksamheten, enstaka evenemang eller events.
• Sportotek
Genom införandet av ett Sportotek, där man kan få låna sportutrustning enligt samma princip som man lånar böcker på bibliotek, kan alla delta i föreningslivets olika aktiviteter, oavsett ekonomiska förutsättningar.
– Totalt satsar vi 1 miljon kronor på kommunens föreningsliv under 2016; på barn och unga och på integrationen. Vi vet att alla våra duktiga föreningar har många viktiga mötesarenor och bedriver verksamheter där gamla och nya Vansbrobor kan mötas. Vi tror att det här är en satsning inför framtiden, ett sätt att få fler att både vilja bosätta sig i Vansbro kommun, och att vilja stanna kvar här.
– Det är väldigt roligt att få presentera det här paketet, säger Stina Munters.

14. Jonas Karlsson
Motivering: Jonas Karlsson nomineras för att hans arbete mot dopning. Genom att åka runt i landet och föreläsa om antidopningfrågan för unga sätter han det utbredda samhällsproblemet på kartan. På ett skickligt och inspirerande sätt problematiserar han kring skeva kroppsideal och dopning inom idrotten
Motivering:
Utbildad av Futebol dá Forca startade Melissa Besara Futebol A – Öppen fotboll för tjejer i IFK Tumba Fotboll, en verksamhet som fortsätter men nu också integrerats i klubbens ordinarie verksamhet.Mot bakgrund av detta och nedanstående nominerar IFK Tumba Fotbollklubb
Melissa Besara till Svenska Barnidrottspriset 2017.Futebol dá Forca utbildar och inspirerar unga kvinnliga ledare, som vill förändra världen genom fotboll.
Genom sina ledare förstärker de tjejers självförtroende, med början på fotbollsplanen och sedan vidare i livet, så att de själva kan förbättra sina framtidsutsikter.
Organisationen vill förändra världen för 4000 tjejer i Moçambique, Zambia, men numera också i Sverige och Finland.IFK Tumba Fotbollklubb jobbar sedan några år med en nysatsning på tjejer och har sedan ett par år inlett ett samarbete med Futebol dá Forca och startat upp ”Öppen träning för tjejer 10-17 år” och har nu ett 20-tal tjejer, som tränar regelbundet.
Detta är en form av prova-på-fotboll, som är gratis, och där klubben sponsrar med plantider och material.
Till en början var de flesta tjejerna yngre än 10 år, men nu har en äldre grupp etablerats. Tjejerna gillar verkligen denna form av träning, och gruppen har på kort tid gått från en träning till två i veckan. De har nu också bildat ett tjejlag med ambition att få representera klubben i matcher och cuper, fr.o.m. 2016 t.ex. S:t Erikscupen.
Då Tumba Fotboll önskar utveckla tjejfotbollen sponsrar klubben träningsavgifterna.
Sommaren 2016 deltog laget i en internationell turnering, Södertälje International Football Cup.
Diskussioner pågår för närvarande hur det fortsatta samarbetet ska se ut bl.a. i ett integrationsprojekt med bidrag från Stockholmsidrotten.
I somras deltog Melissa Besara i Almedalen tillsammans med representanter för IFK Tumba Fotbollklubb, grannklubben Konyaspor KIF, Unesco LUCS/Mångkulturellt Centrum, Botkyrka kommun och RF i en paneldebatt med innehåll som jämnställdhet, integration och rasism, samtidigt som det har inletts ett samarbete runt huliganfrågan i form av utbildning.
Texten nedan är skriven av Melissa Besara, som är huvudtränare för Futebol Aberto flickor i IFK Tumba.
”Laget började som ett lag med tjejer, som var osäkra i sig själva och i fotbollen. Med tiden så har allt förändrats. Tjejer som inte pratat med varandra har nu blivit bästa vänner, fotbollen har inte bara blivit en extra grej efter skolan utan nu en rolig träning med vänner. Från träningar en gång i veckan till två (nu pushar de mig till tre!). Nu har vi även börjat planera seriespel, då tjejerna vill bli ett fullständigt lag med kläder att stolt bära upp och visa vilket lag som gäller.
Vänskapen är nyckeln i allt, jag som tränare har själv blivit vän med alla tjejer.
Vi har en grupp på kik då det är den app alla tjejer använder, och i den gruppen pratar vi om allt mellan fotboll till att be om hjälp kring läxor eller vad som helst. Detta har förändrat tjejerna helt, alla är mycket gladare och skrattar mycket mer. Även om det är seriöst, så har jag det så himla kul på träningarna. Som en av tjejerna sa – Är så glad att laget skapades. Har längtat att börja spela i ett lag där jag trivs i och känner att resten av laget är mina vänner. Och älskar mitt lag och har världens bästa tränare – ”.Melissa mottog under 2016 både Mångkulturellt Centrums K P Arnoldsonpriset och Botkyrka kommuns pris Botkyrkas Stjärnor i kategori Årets unga idrottare.www.futeboldaforca.com Facebook: Futebol dá força Twitter: @futeboldaforca Instagram: @futeboldaforca

16 LOKA HEROES
Motivering:
SPENDRUPS visar med sin satsning på Loka Heroes på ett lysande sätt hur företag kan göra skillnad för barn och ungas idrottandet. Deras satsning tillsammans med basketförbundet handlar om att få fler barn och unga att spela basket. För att basket är kul, för att det är bra för hälsa och för att skapa mångfald. Det gör de genom att peppa och ge resurser till människor som vill göra skillnad i samhället med hjälp av basket. Det kan vara allt från att starta en klubb eller ett lag i ett område där det saknas, till att skapa möjligheter för nyanlända svenskarskar att ta första stegen in samhället med hjälp av basket

17. Mark Blake och Alban Beluli för projektet ”Jag kan vara med”.
Motivering.
På Hällsboskolan i Stockholm går elever med diagnos språkstörningar och många av eleverna här även andra neuropsykologiska diagnoser. Mark och Alban från Mälarhöjdens IK fotboll driver projektet. Det är ett idrottsbonusprojekt som är finansierat av idrottsnämnden. Målet med projektet är att nå barn med intellektuella funktionsskillnader för att kunna delta i idrottsverksamhet på klubbnivå. Mark och Alban från MIK fotboll kommer till skolan på eftermiddagar och har idrottsverksamhet för de barn som går på fritids .
Det är bollövningar, redskapsövningar, lekar och olika motoriska övningar på ett lättillgängligt och lekfullt sätt.
Barnen har roligt och får även social träning och ytterligare ett sätt att träna sin fysik och motorik. Det kan också vara ett sätt för dessa barn att sedan våga ta sig vidare till en vanlig klubbträning. Det är inte så vanligt bland dessa barn.
Mark och Alban har stor kompetens och leder gruppen på ett inspirerande sätt.
Ansvarig för projektet är Mark Blake från MIK fotboll.
Mark Blake och Alban S. Beluli Mälarhöjdens IK Fotboll nomineras även för Idrottsbonusprojektet JAG KAN VARA MED av Fritidsklubben Palatset, Fruängens grundsärskola i StockkolmMotivering:
Vi har haft förmånen att under fyra terminer 1gång/vecka haft Mark och Alban hos oss.
Det har varit mycket uppskattat av både elever och personal.
Mark och Albans positiva inställning och engagemang har fått alla elever oberoende av sitt funktionshinder, att delta efter bästa förmåga.
Dom har även varit goda förebilder/inspirerande även för oss personal.
18.HÖLLVIKENS BOXNINGSKLUBB
MOTIVERING
…
Klubben har sedan några år tillbaka träning för flickor och pojkar, 3-7 år gamla, även de med lätta funktionshinder, att tillsammans med sina föräldrar träna en gång i veckan.
Ett 50-tal barn drillas av en tränarstab med sex utbildade ledare och träningen bedrivs under devisen att ”alla duger som de är”. Träningen har inriktning på respekt och disciplin. Som förälder tar man inte bara ansvar för sitt eget barn utan tränar även med andra barn i gruppen, vilket har visat sig väldigt värdefullt och framgångsrikt. Tiden före och efter träningspassen har visat sig var ”värdetid” för både föräldrar och barn.
Vi hoppas att detta projekt ska leda till att både barnen och deras föräldrar stannar inom idrotten, både som aktiva och ledare.
En stor satsning gör klubben på föräldrar och barnträning, barnen är från sex år och uppåt, tonårsträning för tjejer och träning för ensamkommande (där även de från andra kommuner är välkomna).
Under sommaren arrangerar vi, för åttonde året i rad, Future Fighting Boxing Camp i Höllviken, då tillsammans med Svenska Boxningsförbundet. Ett 100-tal ungdomar invaderar Höllviken och då handlar det om träning i alla dess former samt intressanta föreläsningar.
Ungdomsstyrelsen bildades av Ken Kvist i slutet av 2015. Målet är att synliggöra klubben med prestigelöshet och sprida idrotten, framför allt boxningen och utveckla den på alla nivåer, oavsett om man är ledare eller boxare.
Jag har läst väldigt många böcker om ledarskap. Mina ledord är: ”jag vill få andra att växa”.
Jag vill få fram nya ledare, få andra att axla min roll. När det står en Höllvikenboxare i hörnan i ringen, då ska man veta att det är en bra kille eller tjej.
Jag har en vision om att göra om fritidsgården i Höllviken, där vi har våra lokaler, till en större verksamhet där man samlar unga och gamla, föreningsaktiva och andra frivilliga. Jag vill skapa ett värdehus. När man är snäll och tillför värden kommer det alltid tillbaka till en själv.
Höllvikens BK har sedan starten 1984 fått fram åtskilliga mästare, på diplom, ungdom och seniorsidan. Klara Svensson och Patricia Berghult är två tjejer som finns i den professionella boxningen. Båda tillhör den absoluta Sverige-eliten. Svensson gick nyligen en VM-match. Klara och Patricia har båda haft sina amatörkarriärer i Höllviken. Många är de pojkar och flickor som kommit till Höllvikens Boxningsklubb med drömmar om framgång i ringen. Men vi vill även se till att alla som är hos oss, oavsett på vilken nivå de är, känner sig sedda
19. Linnea Claeson Handbollsspelare i Skuru IK
Motivering
Sexuella trakasserier och objektifiering är vardag för många idrottskvinnor. Handbollsprofilen Linnéa Claeson i elitserielaget Skuru IK har fått nog. På sociala medier visar upp förföljarnas meddelanden. Hon har på ett tydligt sätt haft modet att konkret visa hur man kan möte trakasserierna.
”Jag vill se mer engagemang mot sexövergrepp inom idrotten”
Vi måste arbeta för att alla barn känner: Stopp! Min kropp! Det är fan ingen som får röra mig”. Hon kritiserar idrottsrörelsen för att producera dokument och handlingsplaner som står och dammar på hyllorna och kräver att vi går från ord till handling. Att barnen utbildas i sina rättigheter och står upp för varandra. De behövs kvinnliga förebilder som Linnea i en miljö som länge dominerats av en manlig kultur.
https://www.svt.se/opinion/jag-vill-se-mer-engagemang-mot-sexovergrepp-inom-idrotten